ПОРІВНЯЛЬНА ОЦІНКА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ЗЕРНА ОЗИМОЇ ПШЕНИЦІ ТА ЯРОГО ТРИТИКАЛЕ
Анотація
Наведено результати вивчення технологічної придатності зерна пшениці сорту Подолянка та тритикале сорту Хлібодар Харківський для виробництва хліба.
Посилання
Лісничий В.А. Борошно з зерна ярого тритикале / В.А. Лісничий, В.К. Рябчун, І.А. Панченко, В.І. Шатохін // Пропозиція. – 2001. – № 4. – С. 28 – 32.
Лихочвор В.В. Рослинництво навчальний посібник / В.В. Лихочвор // К. «Центр навчальної літератури», 2004. – 816 с.
Лісничий В.А. Господарськоцінні та поживні властивості зернового ярого тритикале / В.А. Лісничий, В.К. Рябчун, В.І. Шатохін // Науковий вісник Нац. агр. ун-ту, 2002. – Вип. 40. – С. 34 – 38.
Задорожній І. М. Товарознавство продовольчих товарів / І. М. Задорожній // Зерноборошняні товари. Підручник. – Львів. «Контакт», 2004. – 304 с.
Желега Г. Г. Якість зерна озимої пшениці. К. «Урожай», 1973.
Рябчун В.К. Господарська цінність ярих тритикале / В.К. Рябчун // http://ukrseeds.narod.ru/
Рябчун В.К. Хлебопекарное качество зерна новых линий ярових гексаплоидных тритикале / В.К. Рябчун, В.И. Шатохин, И.А. Панченко // Тези Міжнар. конф. "Наукові основи стабілізації виробництва продукції рослинництва". Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр'єва. - Х., 1999. - С. 199-200.
Щипак Г. Нові сорти тритикале: морфобіологічні і технологічні особливості. / Г. Щипак, І. Панченко, І. Доскач // Пропзиція, 2003. - №1. - С. 50-52.
Соколова А.Я. Технологическое оборудование предприятий по хранению и переработке зерна. Изд. 5-е, перераб. и доп. Под ред. д.т.н., проф. А.Я. Соколова. - М.: Колос, 1984. - 445 с.
ДСТУ 4690:2008 «Борошно із зерна тритикале. Технічні умови», 2008.
ДСТУ 4582-2006 «Хліб та хлібобулочні вироби. Технічні умови», 2006.
СОУ 15.8-37-00032744-004 «Хліб житній, житньо пшеничний та пшенично-житній. Технічні умови», 2005.