БІОЛОГІЯ ТА ШКІДЛИВІСТЬ СЛИМАКА СІТЧАСТОГО (Deroceras reticulatum M.) НА СУНИЦІ САДОВІЙ ТА ЗАХОДИ ОБМЕЖЕННЯ ЙОГО ЧИСЕЛЬНОСТІ - Попроцька, В. М. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Слимаки – група організмів, що завдає значної шкоди сільськогосподарським культурам. Особливо небезпечними слимаки виявилися при вирощуванні суниці садової. Впродовж 2019 року проводили дослідження із ефективності застосування засобів захисту суниці від слимаків. В результаті досліджень виявилося, що найбільш ефективним було застосування препаратів БіоСлимакс та Метальдегід. Застосування негашеного вапна було досить ефективним, пошкодженість 35%.Проблемою може бути зміна pH у бік залуження. Можливе застосування цього засобу точково. Застосування пасток з пивом, було досить ефективним, але у нього є недолік – велика трудомісткість. Без застосування засобів захисту, якість урожаю на рівні 18%.