СТРУКТУРА ПАРЕНХІМИ ПЛОДІВ ГРУШІ ЗАЛЕЖНО ВІД МІНЕРАЛЬНОГО ЖИВЛЕННЯ - Яковенко, Р.В.; Заморський, В. В. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
В статті наведено оригінальний експериментальний матеріал, який висвітлює структуру паренхімних клітин м’якуша плодів груш різних сортів залежно від умов оптимізованого мінерального живлення. Дослідження проводили в умовах грушевого саду НВВ Уманського національного університету садівництва. Вивчення анатомічної будови плодів груші сортів Основянська та Конференція показало, що на початковому етапі формування плодів груші застосування додаткового мінерального живлення не впливає на розміри клітин паренхіми. Збільшення параметрів паренхімних клітин відбувалося за рахунок застосування мінеральних добрив в кількості N90Р60К90, Фон + N30К30 та Фон + N30.