СЕЛЕКЦІЯ БАГАТОРІЧНИХ ЗЛАКІВ – ПРОБЛЕМИ І МОЖЛИВОСТІ - Карпенко, В. П.; Любич, В. В.; Адаменко, Д. М.; Кравець, І. С.; Притуляк, Р. М.; Шутко, С. С. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
В статті розглянуті основні проблеми селекційних досліджень зі створення багаторічних пшениць та можливостей їх вирощування, як альтернативи традиційній пшениці. Проведений аналіз досліджень зарубіжних і вітчизняних науковців щодо загальної стратегії селекції багаторічних культур з бажаним розподілом фотосинтезуючих ресурсів між насінням та вегетативними органами. Узагальнені наукові напрацювання в галузі селекції багаторічних злаків, як культур, які відповідають вимогам органічного землеробства.