БАГАТОРІЧНА ПШЕНИЦЯ - СВІТОВИЙ ДОСВІД І ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОЩУВАННЯ - Карпенко, В. П.; Сухомуд, О. Г.; Кравець, І. С.; Жиляк, І. І.; Адаменко, Д. М. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
В статті розглянуті перспективи і проблеми вирощування багаторічної пшениці. Проведений аналіз досліджень вітчизняних і зарубіжних науковців щодо впливу багаторічних злаків на родючість ґрунтів, зокрема наведено результати стосовно зниження ерозійних процесів, покращення структури ґрунтів, збагачення їх органічною речовиною та зменшення на ґрунти агрохімічного навантаження.Узагальнені наукові напрацювання вітчизняних науковців та дослідників США, Франції, Польщі і інших країн в галузі селекції та технологій вирощування багаторічних злаків як культур, які б відповідали вимогам біологічних, енергоощадних, природоохоронних систем землеробства.