ЯКІСНА ОЦІНКА ЗЕМЕЛЬ ЧОРНОЗЕМІВ ТИПОВИХ СЛАБОСОЛОНЦЮВАТИХ СЕРЕДНЬОСУГЛИНКОВИХ ЧОРНОБАЇВЩИНИ - Рідей, Н. М.; Горбатенко, Л. Ю.; Горбатенко, А. А. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Проведено теоретичний аналіз наукових джерел для загальної характеристики Чорнобаївщини, зокрема ґрунтового покриву земель сільськогосподарського призначення. Здійснено еколого-агрохімічну паспортизацію полів та встановлено класи якості земель на чорноземах типових слабосолонцюватих середньосуглинкових досліджуваного господарства за їх придатністю до сільськогосподарського виробництва