ОСОБЛИВОСТІ ЦВІТІННЯ, ФОРМУВАННЯ ЗАВ'ЯЗЕЙ ТА ПЛОДОНОШЕННЯ ДУБА ЗВИЧАЙНОГО НА КЛОНОВІЙ ПЛАНТАЦІЇ В УМОВАХ ВІННИЧИНИ - Нейко, І. С.; Монарх, В. В. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Проведено аналіз формування репродуктивних органів дуба звичайного на клоновій плантації в умовах Вінниччини. Досліджено процеси цвітіння, формування зав'язей та плодоношення. Інтенсивність репродуктивних процесів вивчено у розрізі фенологічних груп. Виявлено низький рівень цвітіння, утворення зав'язей та плодоношення дуба впродовж минулого вегетаційного періоду. Дещо вища інтенсивність утворення репродуктивних органів виявлена у проміжної фенологічної форми дуба звичайного.