УРОЖАЙНІСТЬ гібридів капусти БРЮССЕЛЬСЬКОЇ ЗАЛЕЖНО ВІД ЗАСТОСУВАННЯ БІОПРЕПАРАТІВ - Вдовенко, С. А.; Щиголь, В. І. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Представлено вплив біологічних препаратів на урожайність гібридів капусти брюссельської Діабло F1 і Долорес F1. Використано біопрепарати: Біокомплекс-БТУ, Фітоцид-р, Азотофіт-р. В період вегетації гібриду Долорес F1 всі біопрепарати сприяють зростанню біометричних показників, а саме кількості листків, площі листків, маси і кількості головок. Використання Азотофіту-р під час вегетації гібрида Долорес F1 підвищує урожайність до 5,8 т/га, а застосування Біокомплексу-БТУ і Фітоцид-р збільшує її на 46% і 82% відповідно. Досліджувані біорепарати підвищують врожайність гібриду Діабло F1 на 7-20 %.