ВЕГЕТАТИВНЕ РОЗМНОЖЕННЯ І ВИРОЩУВАННЯ САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ ДЕКОРАТИВНИХ ФОРМ ABIES ALBA Mill. - Поліщук, В. В.; Грабовий, В. М.; Осіпов, М. Ю.; Сержук, О. П. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
У статті розглянуто прикладні аспекти щодо вегетативного розмноження і вирощування садивного матеріалу декоративних форм Abies alba Mill. У результаті досліджень з'ясовано оптимальні строки живцювання, охарактеризовано особливості дорощування садивного матеріалу. Встановлено, що з віком здатність до укорінення живців Abies alba Mill. знижується. Наведено детальний опис застосованих модифікацій щеплення та термінів його виконання. Проведені експериментальні дослідження підтвердили широкі можливості застосування щеплення для розмноження декоративних форм Abies alba Mill. та отримання якісного садивного матеріалу.