ФОРМУВАННЯ ФОТОСИНТЕТИЧНОГО АПАРАТУ, НАСІННЄВА ПРОДУКТИВНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ ОЛІЇ МАКУ ОЛІЙНОГО ЗА ДІЇ ЕМІСТИМУ С - Поливаний, С. В.; Кур'ята, В. Г. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
З позицій концепціїдонорно - акцепторних відносин проаналізовано результати вивчення впливу стимулятора росту емістиму С на морфогенез і продукційний процес маку олійного сорту Беркут. Встановлено, що обробка рослин маку олійного цим препаратом призводила до підвищення росту, формування більш потужного фотосинтетичного апарату і збільшення «запиту» на асиміляти процесами карпогенезу внаслідок посиленого галуження стебла та формування більшої кількості коробочок на рослині. Результатом такої корекції донорно - акцепторних відносин в рослині є підвищення насіннєвої продуктивності культури.