СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ У СТАНОВЛЕННІ ПРИНЦИПІВ ОРГАНІЧНОГО СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Мінькова, О. Г. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
У статті проаналізовано і систематизовано термінологічні особливості розуміння сутності органічного сільського господарства, відмінності його трактування у міжнародних та державних законодавчих і нормативних документах. Розглянуто основні етапи становлення принципів органічного господарювання на світовому та вітчизняному рівнях. Виділено екологічні, економічні та соціальні переваги органічного агровиробництва, а також систематизовано основні цілі, що ставляться сьогодні перед виробниками органічної продукції та переваги такого типу господарювання.