АДАПТИВНІСТЬ СОРТІВ ПРОСА ДО ГРУНТОВИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПРИЧОРНОМОРСЬКОГО СТЕПУ УКРАЇНИ - Аверчев, О. В. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Висвітлюються питання реакції сортів проса до засолення, підтоплення ґрунтів та умов живлення на врожайність в пожнивних посівах Причорноморського степу України. За результатами екологічного випробування сортів, що нами вивчались у різні роки, можна вважати, що сорт проса Веселоподолянське 632 є найбільш придатними до вирощування як у вологі, так і сухі роки, на зрошенні та без нього, що підтверджується показником екологічної стійкості - відношенням урожайності у несприятливих умовах до врожайності в оптимальних умовах.