БІЛОГРУДІВСЬКИЙ ЛІС: НАВЧАЛЬНО-ВИРОБНИЧИЙ ВІДДІЛ УМАНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ САДІВНИЦТВА - Шлапак, В. П. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Виявлено, що за категоріями земель лісові насадження Білогрудівського лісу відносяться до лісів 1 групи.Це полезахисні лісові смуги, захисні смуги лісів вздовж автомобільних доріг державного значення та лісогосподарська частина лісів зеленої зони. Встановлено тип умов місцезростання, тип лісу, площу лісових насаджень, загальні запаси насаджень, запаси стовбурової деревини, вік, бонітет та повноту за переважаючими деревними породами. Це насадження дуба звичайного, ясена звичайного, граба звичайного, дуба червоного, береста, акації білої, ялини європейської, тополі чорної, груші лісової, липи дрібнолистої, в’яза дрібнолистого, гледичії триколючкової. Наголошено, що ці насадження є найціннішими навчально-дослідними об’єктами кафедри лісового господарства.