ВИХІДНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ СЕЛЕКЦІЇ КУКУРУДЗИ НА СТІЙКІСТЬ ДО ПУХИРЧАТОЇ САЖКИ - Колісник, О. М. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Наведено результати вивчення селекційної цінності самозапилених ліній кукурудзи, різноманітних за генетичною основою. Для повнішого і детального вивчення успадкування ознак вихідного матеріалу було висіяно інцухт-сім’ї різних поколінь, у яких визначено рівень депресії. Це дозволило виділити цінні лінії, які характеризуються високим рівнем прояву низки ознак.