ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ СИДЕРАТІВ У ПЛОДОВИХ НАСАДЖЕННЯХ - Копитко, П. Г. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Розглядаються результати динаміки трансформації (розкладання, мінералізації та гуміфікації ) сидеральної маси пшениці озимої, гороху і гірчиці в різних ґрунтах за однакових природних умов садового агрофітоценозу (яблуневий сад на темно-сірому опідзоленому ґрунті впродовж річного періоду. Інтенсивність її процесів залежала від гранулометричного складу, фізико-хімічних і біологічних властивостей досліджуваних ґрунтів, фізичного стану і хімічного складу самої сидеральної маси та гідро-термічних умов у ґрунті саду під час компостування.