АНАТОМО-МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ В ЛИСТКАХ СОНЯШНИКА ЗА КОМПЛЕКСНОЇ ДІЇ ГЕРБІЦИДУ ФЮЗИЛАД ФОРТЕ 150 І РЕГУЛЯТОРА РОСТУ РОСЛИН РАДОСТИМ - Грицаєнко, З. М.; Підан, Л. Ф. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Наведено результати досліджень анатомо-морфологічної будови листкового апарату соняшника. Встановлено, що за д ії досліджуваних препаратів у листковому апараті соняшника відбуваються структурні адаптаційні зміни, які супроводжуються збільшенням або зменшенням кількості клітин на поверхні листкової пластинки. На підставі одержаних даних епідермісу листка, їх розмірів та площі можна констатувати про можливість зменшення фітотоксичного впливу гербіциду за рахунок поєднання його застосування із регулятором росту рослин.