РОСТОВІ ПРОЦЕСИ ТРИТИКАЛЕ ОЗИМОГО ЗА ДІЇ ГЕРБІЦИДІВ РІЗНИХ ХІМІЧНИХ КЛАСІВ ТА ЇХ БАКОВИХ СУМІШЕЙ З РЕГУЛЯТОРОМ РОСТУ РОСЛИН РАДОСТИМ - Карпенко, В. П.; Мостов’як, І. І.; Притуляк, Р. М. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
У статті подані результати дослідження з вивчення впливу різних норм гербіцидів Град і Зерновій, внесених окремо й сумісно з регулятором росту рослин Радостим, на ріст у висоту рослин тритикале озимого. Встановлено, що найвищу висоту рослини тритикале озимого формували за їх обробки гербіцидами Град (25 г/га) і Зерновій (0,9 л/га) у бакових сумішах з регулятором росту рослин Радостим. У цих варіантах досліду у фазу молочної стиглості зерна висота рослин перевищувала контроль на 19 і 15% відповідно.