ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ ЯБЛУК СОРТУ РЕНЕТ СИМИРЕНКА ЗА ПІСЛЯЗБИРАЛЬНОЇ ОБРОБКИ ІНГІБІТОРОМ ЕТИЛЕНУ Й ІМІТАЦІЇ ТОРГОВОГО ОБОРОТУ - Мельник, О. В.; Дрозд, О. О. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
У статті представлені результати досліджень змін товарної якості і природних втрат під час холодильного зберігання і тижневої експозиції за температури 20°С яблук сорту Ренет Симиренка, оброблених 1-метилциклопропеном (1-МЦП) після збирання. Встановлено, що у сприятливі для формування лежкоздатних плодів роки післязбиральна обробка яблук сорту Ренет Симиренка 1-метилциклопропеном на 14,8-86,6 % збільшує вихід стандартної продукції з перевагою вищого товарного сорту та знижує природні втрати.Післязбиральна обробка забезпечує відсутність поверхневого побуріння шкірки (загару), відсутність або в 3,7 раза нижчий рівень втрат від спухання, у 4,5 - від побуріння м’якуша, з тенденцією до зниження втрат від плодової гнилі.