ЕКОТОКСИКОЛОГІЧНА ОЦІНКА ҐРУНТІВ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА ВМІСТОМ ПЕСТИЦИДІВ ТА ВАЖКИХ МЕТАЛІВ - Яцук, І. П.; Ліщук, А. М.; Матусевич, Г. Д. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
Досліджено екотоксикологічний стан сільськогосподарських земель Чернігівської області. Визначено стан забруднення ґрунтів залишками пестицидів та важкими металами. Вказано на необхідність систематичного спостереження і контролю дерново-підзолистих ґрунтів, здатних до накопичення рухомих форм токсичних елементів.