ОСОБЛИВОСТІ ПРОСТОРОВОЇ КОМПОЗИЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОГО ДЕНДРОЛОГІЧНОГО ПАРКУ „СОФІЇВКА" - Єгоров, Ю. І. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
На основі дослідження еволюції архітектурно-ландшафтного середовища визначені особливості просторової композиції Національного дендрологічного парку „Софіївка". Встановлені практичні заходи, які можуть забезпечити гармонійний розвиток просторової композиції у комплексі зі збереженням традиційного характеру середовища „Софіївки". В статті виявлені наукові засади щодо архітектурно-ландшафтної організації, визначені значущість, характер, спрямованість та послідовність розвитку цієї категорії ландшафтних парків.