УРОЖАЙНІСТЬ СОРТІВ КАРТОПЛІ ЗАЛЕЖНО ВІД МІНЕРАЛЬНОГО ЖИВЛЕННЯ ТА РІСТРЕГУЛЮЮЧИХ РЕЧОВИН ЗА ВИРОЩУВАННЯ НА КРАПЛИННОМУ ЗРОШЕННІ В УМОВАХ ПІВДНЯ УКРАЇНИ - Гамаюнова, В. В.; Іскакова, О. Ш. (Вісник Уманського національного університету, 2023)
У статті наведено результати досліджень з трьома сортами картоплі. Встановлено, що вирощувати картоплю у двоврожайній культурі за літнього садіння на краплинному зрошенні на півдні України доцільно. Урожайність формується сталою, істотно залежить від фону живлення та зростає за рахунок застосування регуляторів росту.За рахунок мінеральних добрив незалежно від дози та способу внесення врожайність бульб підвищується на 43-45 %.Застосування регуляторів росту сприяє подальшому збільшенню врожайності.Досліджувані дози добрив N^ ^ 9 0 врозкид та N45P45K45 локально у шар грунту 0-12 см формують поживний режим грунту і продуктивність культури однакового рівня.Стосовно структури врожаю, встановлено, що продуктивність картоплі залежить від кількості стандартних бульб під кущем та їх середньої маси.